Oprichtster Anke Wijnja is opgegroeid middenin en met natuur. Van daaruit heeft ze veel ervaring en liefde voor groen ontwikkeld.

Tijdens haar studie Industrieel Ontwerpen heeft zij zich gespecialiseerd in het ontwerpen voor bijzondere doelgroepen, zoals het ontwerpen voor ouderen en het ontwikkelen van spelmateriaal voor kinderen met een spasme.

Bij de oprichting van Bureau Fonkel in 1998 besloot ze deze kennis te combineren in het ontwerpen van natuurlijke buitenruimtes die de beleving van de gebruikers centraal stellen. In eerste instantie heeft Fonkel zich daarbij gericht op natuurspeeltuinen. De afgelopen jaren is daar echter een groei in kennis en opdrachten in het ontwerpen van tuinen voor ouderen en in het bijzonder voor dementerenden bijgekomen.

Bureau Fonkel werkt in projecten regelmatig samen met anderen, waarbij per project wordt gekeken wat voor team het meest geschikt is voor de opdracht. Wij maken deel uit van het samenwerkingsverband ‘Zorg, Natuur, Bewegen’, samen met Veldwerk Nederland, DAZ en Natuur en Zorg. In het verleden hebben we met veel plezier samengewerkt met o.a. Designstudio Van Ginneken en Wieringen Prins Hoveniers.