Zoektocht naar inspirerende locaties

Posted by on nov 2, 2013 in Uncategorized | 2 Comments

Er worden inmiddels behoorlijk wat tuinen in Nederland ingericht met bijzondere aandacht voor de bewoners. Vaak echter zijn het eenmalige initiatieven van enthousiastelingen, al of niet gestoelt op kennis en/of ervaring. Het resultaat ervan is dan ook wisselend: van zeer succesvol tot een tuin die in de vergetelheid raakt…

De meeste van deze initiatieven zijn alleen bekend in kleine kring. Ik wil me inzetten om meer overzicht te geven van wat er in Nederland al gedaan is/wordt, waar en hoe dat bevalt. Op deze plek wil ik daar graag over bloggen, in tweede instantie wil ik komen tot een kaart, een boek of een andere wijze van verslaglegging.

Daarom ben ik allereerst op zoek naar inspirerende, gerealiseerde projecten! Al uw suggesties daarvoor zijn welkom, alvast heel hartelijk dank!

2 Comments

 1. Sjaak bremmers
  februari 11, 2014

  We zijn bezig een tuin aan te leggen voor geestelijk en lichamelijk gehandicapte mensen. Wanneer we geld bijelkaar hebben hopen we in maart te beginnen

  Reply
 2. Sanne
  februari 23, 2014

  Hoi Anke.
  Wij ontmoeten elkaar morgen om 09:30 in de Ceuvel. Ik bezoek je website en zie wat een leuke dingen Fonkel doet. Graag wilde ik met je delen wat mijn familie aan informatie heeft gevonden over het telen van wijnplanten in Nederland. Misschien is dit iets wat meerdere mensen in Nederland interessant en leuk kunnen vinden. Wie weet ga je ooit een tuin maken voor (iets oudere) mensen die een gezamenlijke interesse hebben voor het maken van wijn.

  Hier haalt mijn familie de druivenplanten: http://www.vitisvino.nl/g35/1/vitisvino/producten-voor-de-wijngaard.html Zij hebben de Cabernet Noir, Rondo, Solaris, Muskat Bleu en Birstaler Muscat. Het zijn ( volgend mij de enige) planten welke geschikt zijn voor het Nederlands klimaat !

  Hartelijke groet en tot morgen,
  Sanne Verhoeve, Superuse Studios

  Reply

Leave a Reply